SNART MIDSOMMAR
Sillidill
Ingredienser:
2 matjessillfileer
1 dl gräddfil
½ dl grädde
3-4 cornichon
1 äpple
1 lök, gärna en mildare sort som Charlottenlök
Liten dillknippa
Salt och peppar
Vinäger alt vätska från cornichon
2 matjessillfileer
1 dl gräddfil
½ dl grädde
3-4 cornichon
1 äpple
1 lök, gärna en mildare sort som Charlottenlök
Liten dillknippa
Salt och peppar
Vinäger alt vätska från cornichon
Tillagning:
Vispa grädden lätt och blanda i gräddfil.
Skala och skiva äpplet i mindre bitar. Skiva löken till tunnare kvartsringar. Skiva gurkor. Blanda allt i grädden.
Krydda med peppar vinäger eller med vätska från cornichon.
Hacka dillen och blanda i.
Skär 1-2 cm breda bitar av fileer och lägg i röran.
Smaka av med salt och låt dra gärna över natten.
Kommentarer
Trackback