SKOGSMAT
Kolbulle, klassisk
Kolbullar var den självklara måltiden för gamla tiders skogshuggare, den gav energi inför det tunga skogsarbetet.
I "Stjärnorna på slottet" valde Peter Stormare att bjuda på denna rätt, och visst passar den bra även i slottsmiljö.
Missa inte vår gourmet version! Läs även om kolbullen som Guinnes rekord,
Ingredienser:
1,5 l vatten
1 liter vetemjöl
0,25 dl salt
1 dl rågmjöl
1 dl grahamsmjöl
rimmat sidfläsk eller bacon
smör eller margarin
Blanda mjöl salt och vatten, gärna i god tid före tillagning. Bryn fläsk i stekpannan. Tillsätt smet och stek kolbullen långsamt över öppen eld. Kolbullen ska vara väl stekt, på båda sidor, gärna lite knaprig. Om du vill ha en tjock kolbulle - reglera temperaturen genom att hålla ett större avstånd till elden och låt tillagningen ta tid. Servera med lingonsylt och mjölk.
TIPS! Blanda till smeten hemma och förvara i Pet-flaska så är det enkelt att skaka flaskan och sen dosera i stekpannan!