SILL TILL MIDSOMMAR



CITRONSILL

Ingredienser

1  burk urvattnad sill
1  dl vatten
5  msk strösocker
2  st citroner, saft och finstrimlat skal
1  tsk svartpeppar, grovmalen
2-3  dl strimlad purjo
dill

  • Gör så här

1. Skär sillen i bitar.

2. Blanda vatten, socker, saften och strimlat skal av citronerna och peppar.

3. Slå över sillen och rör om. Låt stå 5-6 timmar.

4. Strö över purjo och dill.






SVARTVINBÄRSSILL


Ingredienser

200 g inläggningssill
0.5  liter inläggningslag
0.5  dl koncentrerad svartvinbärssaft
0.5  dl svarta vinbär, frysta
2  msk svartvinbärslikör
Inläggningslag:
2  dl ättikssprit, 12 %
6  dl vatten
4  dl socker
2  st kanelstänger
4  st lagerblad
10  st vitpepparkorn
10  st kryddpepparkorn
8  st hela torkade nejlikor
10  st korianderfrön
4  st morötter, tunt skivad
2  st silverlökar, tunt strimlad

Gör så här

1. Mortla 1/4 av vinbären, blanda med lagen.

2. Lägg ihop med sillen.

3. Låt stå 2 dagar i kyl.






SHERRYSILL

Ingredienser

4  st urvattnade sillfiléer
0.5  dl ättikssprit (12%)
1  dl strösocker
1  dl tomatjuice
0.5  dl vatten
2  msk sherry
1  st rödlök

  • Gör så här

1. Finhacka rödlöken.

2. Rör ihop ättiksspriten, vattnet och strösockret till sockret löst sig.

3. Tillsätt sedan löken, tomatjuicen och sherryn.

4. Skölj sillen och torka av den på hushållspapper.

5. Lägg den i en kruka eller glasburk, slå över lagen och låt den stå till nästa dag.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0