SILL TILL MIDSOMMAR
CITRONSILL
Ingredienser
burkurvattnad sill
dlvatten
mskströsocker
stcitroner, saft och finstrimlat skal
tsksvartpeppar, grovmalen
dlstrimlad purjo
dill
-
Gör så här
1. Skär sillen i bitar.
2. Blanda vatten, socker, saften och strimlat skal av citronerna och peppar.
3. Slå över sillen och rör om. Låt stå 5-6 timmar.
4. Strö över purjo och dill.
SVARTVINBÄRSSILL
Ingredienser
ginläggningssill
literinläggningslag
dlkoncentrerad svartvinbärssaft
dlsvarta vinbär, frysta
msksvartvinbärslikör
Inläggningslag:
dlättikssprit, 12 %
dlvatten
dlsocker
stkanelstänger
stlagerblad
stvitpepparkorn
stkryddpepparkorn
sthela torkade nejlikor
stkorianderfrön
stmorötter, tunt skivad
stsilverlökar, tunt strimlad
Gör så här
1. Mortla 1/4 av vinbären, blanda med lagen.
2. Lägg ihop med sillen.
3. Låt stå 2 dagar i kyl.
SHERRYSILL
Ingredienser
sturvattnade sillfiléer
dlättikssprit (12%)
dlströsocker
dltomatjuice
dlvatten
msksherry
strödlök
-
Gör så här
1. Finhacka rödlöken.
2. Rör ihop ättiksspriten, vattnet och strösockret till sockret löst sig.
3. Tillsätt sedan löken, tomatjuicen och sherryn.
4. Skölj sillen och torka av den på hushållspapper.
5. Lägg den i en kruka eller glasburk, slå över lagen och låt den stå till nästa dag.