SKOGENS SKAFFERI



Nu är myrarna i Hälsingland fulla med hjortron.
Så här mycket har det inte funnits på flera år.
Fyllde två hinkar inom ett par timmar.
Med ryggont som följd, men värt besväret.
Har kokat sylt och här kommer ett recept på den.



Kokkens Hjortronsylt:

 1 kg bär (Ca 2 liter)

6-8 dl socker

Varva socker och bär. (Låt gärna stå och safta sig ett par timmar). Koka upp försiktigt och sjud sedan ca 10 min. Skumma. Häll upp på väl regjorda burkar.

 Hjortronsylt är gott till våfflor och pannkakor. Det är också gott som "marmelad" på rostad smörgås tillsammans med en lagrad ost.

 Varm hjortronsylt är gott till vaniljglass.   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0