SKOGENS SKAFFERI 3

Blåbär
Nu fylls skogarna med det blåaguldet.
Har varit ut och plockat lite grann.
Stor fördel är att frysa in bären till srnare tillfällen.
Tips: Rensa, men skölj inte, när ni ska frysa in, det kan bli frostskador, det vill man inte ha.
Så här kommer mitt recept på sylt.

KOKKENS BLÅBÄRSSYLT.


2 liter bär (1-1,5 kg)
1/2 dl vatten
5,5-8 dl socker (500-750 gram)
(1 krm natriumbensoat)

Koka bär och vatten ca 10 min. Ta av kastrullen från spisen och rör i sockret lite i taget. (Sylt med mycket socker blir fastare än sylt med lite socker). Koka sylten 5 min och ta sedan av kastrullen från spisen. Skumma om det behövs och tillsätt ev. konserveringsmedel.

Prova det vid tillfälle. Bryn tärningar av rimmat sidfläsk i en stekpanna, häll på pannkakssmet så att du får en fläskpannkaka något lite tjockare än en vanlig pannkaka. Ätes med blåbärssylt. Mjölk är gott att dricka till.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0