KYCKLINGFILE TANDOORI MED KALL VITLÖKSSÅS
Vill man äta en riktig tandoorikyckling är det snudd på enklare att åka till Indien än att försöka laga själv.
På hemmaplan lagas den i särskilda lerkärl.
Här fuskar vi med färdig kryddblandning som ger spännande smak.
4 Portioner
30 Minuter
DET HÄR BEHÖVER DU
600g Kycklingfile
1msk Tandoorikrydda
2msk Vetemjöl
4msk Veteströbröd
salt och vitpeppar
rapsolja
TILL SÅSEN
2dl Mager creme fraiche
3msk Majonäs
1 Vitlöksklyfta
1tsk Vitvinsvinäger
ATT ÄTA TILL
Ris
500g Wokgrönsaker
SÅ HÄR GÖR DU
1. Blanda såsen av creme fraiche,majonäs,rivien vitlök och vinäger.
Smaka av med salt och vitpeppar.
2. Dela kycklingfileerna i 3 delar på längden.
Blanda tandoorikryddan med vetemjöl och veteströbröd.
Rulla kycklingbitarna i blandningen och lägg dem sedan för att få färg i enbart rapsolja.
Lägg över bitarna till ett ugnfast fat och kör dem helt genomstekta i 175 graders ugn 10-12 minuter.
3. Stek wokgrönsakerna hastigt med rapsolja i en het panna.
Ris smakar bäst till och lite färska örter lyfter rätten i både smak och utseende.
På hemmaplan lagas den i särskilda lerkärl.
Här fuskar vi med färdig kryddblandning som ger spännande smak.
4 Portioner
30 Minuter
DET HÄR BEHÖVER DU
600g Kycklingfile
1msk Tandoorikrydda
2msk Vetemjöl
4msk Veteströbröd
salt och vitpeppar
rapsolja
TILL SÅSEN
2dl Mager creme fraiche
3msk Majonäs
1 Vitlöksklyfta
1tsk Vitvinsvinäger
ATT ÄTA TILL
Ris
500g Wokgrönsaker
SÅ HÄR GÖR DU
1. Blanda såsen av creme fraiche,majonäs,rivien vitlök och vinäger.
Smaka av med salt och vitpeppar.
2. Dela kycklingfileerna i 3 delar på längden.
Blanda tandoorikryddan med vetemjöl och veteströbröd.
Rulla kycklingbitarna i blandningen och lägg dem sedan för att få färg i enbart rapsolja.
Lägg över bitarna till ett ugnfast fat och kör dem helt genomstekta i 175 graders ugn 10-12 minuter.
3. Stek wokgrönsakerna hastigt med rapsolja i en het panna.
Ris smakar bäst till och lite färska örter lyfter rätten i både smak och utseende.
Kommentarer
Trackback