KOKKENS BIFFAR MED ÄPPLE
Biffar med rivet äpple i. det låter märkligt, men misströsta ej - äpplet gör biffarna saftiga, och tillsammans med ugnsrostade grönsaker och sås blev det himmelskt gott.
4 portioner
4 msk ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
1 dl gul lök
400 g nötfärs
0,5 dl persilja
1 grönt äpple
kryddpeppar efter smak och tycke
salt & nymald svartpeppar
blanda ströbröd med vatten och låt svälla i tio minuter. tillsätt ägg, salt, nymald svartpeppar och hackad lök. rör ner nötfärsen och arbeta till en smet. smaksätt med persilja och kryddpeppar. skala äpplet och riv det grovt, blanda ner i färsen. forma till biffar och stek biffarna i margarin på medelvärme (ungefär 2-3 minuter på varje sida). servera direkt.
Kommentarer
Trackback