HJÄRTVÄNLIG RÄKSOPPA
Idag bjuder vi på en god räksoppa, så lycka till med soppkokeriet.
4 Portioner
Ca 30 Minuter
DET HÄR BEHÖVER DU
400g räkor med skal
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 liten bit rotselleri (100g)
1 morot
6 krossade vitpepparkorn
1,5 msk avokado-eller rapsolja
2 msk tomatpure
1,5 msk vetemjöl
2 dl passerade tomater
2 msk konjak
1 liter vatten
2 msk skaldjursfond
2,5 dl oatly matlagningsgrädde
2 msk madeira eller portvin
1 tsk chilipulver
salt
färsk dill
SÅ HÄR GÖR DU
1. Skala räkorna,spara skalen.
Finhacka lök och vitlök.
Skär rotselleri och morötter i små bitar.
Fräs lök,rotsaker,räkskal och vitpepparkorn i oljan.
Tillsätt tomatpure och fräs en stund.Strö över vetemjöl.
Lägg över i en kastrull.
2. Tillsätt passerade tomater och konjak samt samt skaldjursfonden.
3. Koka allt ca 20min,sila sedan soppan och tillsätt matlagningsgrädde.
4. Värm upp och smaksätt med madeira,chilipulver och lita salt och finhackad dill.
Lägg skalade räkor i varje tallrik,fyll på med soppa och dill.
4 Portioner
Ca 30 Minuter
DET HÄR BEHÖVER DU
400g räkor med skal
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 liten bit rotselleri (100g)
1 morot
6 krossade vitpepparkorn
1,5 msk avokado-eller rapsolja
2 msk tomatpure
1,5 msk vetemjöl
2 dl passerade tomater
2 msk konjak
1 liter vatten
2 msk skaldjursfond
2,5 dl oatly matlagningsgrädde
2 msk madeira eller portvin
1 tsk chilipulver
salt
färsk dill
SÅ HÄR GÖR DU
1. Skala räkorna,spara skalen.
Finhacka lök och vitlök.
Skär rotselleri och morötter i små bitar.
Fräs lök,rotsaker,räkskal och vitpepparkorn i oljan.
Tillsätt tomatpure och fräs en stund.Strö över vetemjöl.
Lägg över i en kastrull.
2. Tillsätt passerade tomater och konjak samt samt skaldjursfonden.
3. Koka allt ca 20min,sila sedan soppan och tillsätt matlagningsgrädde.
4. Värm upp och smaksätt med madeira,chilipulver och lita salt och finhackad dill.
Lägg skalade räkor i varje tallrik,fyll på med soppa och dill.
Kommentarer
Trackback