FLÄSKFILE MED ROSEPEPPARSÅS OCH POTATISGRATÄNG
DET HÄR BEHÖVER DU
600g fläskfile
salt och peppar
smör och rapsolja till stekning
TILL SÅSEN
2dl grädde
2dl vatten
1dl rödvin
1msk konc. kalvfond
1msk rosepeppar
1msk majsstärkelse'
2msk vatten
salt
sojakulör
TILL GRATÄNGEN
1kg fast potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tärning grönsaksbuljong
3dl grädde
3dl mjölk 3%
ATT ÄTA TILL
Broccoli
persilja
SÅ HÄR GÖR DU
1. Skala och skiva potatisen och gul lök.
Lägg skivorna i en bunke och gnid in allt med rivin vitlök, en smulad tärning grönsaksbuljong, salt och peppar.
Lägg över blandningen i en smörad ugnsfast form.
Tryck till lätt med handen.
Blanda grädde och mjölk och slå blandningen över.
Grädda gratängen minst 1 timme i 175 graders ugn.
2. Koka upp grädde,rödvin och vatten.
Red med majsstärkelse löst i vatten och tillsätt mortelstött rosepeppar och kalvfond.
Sjud såsen 5min.
Smaka av med salt och färga såsen med sojakulör.
3. Stek köttet 2-3 min på varje sida.
Lägg upp köttet och ringla sås över.
Garnera med broccoli och persilja.
SMAKLIG MÅLTID!
Kommentarer
Trackback