DAGENS LUNCHTIPS
SAFFRANSDOFTANDE PASTA MED CHILILAX
4 Portioner
30 Minuter
DET HÄR BEHÖVER DU
250g färk pasta
500g lax(helst färsk, frysta portionsbitar går bra)
1 burk creme fraiche gourmet saffran&tomat
1/2 fänkålshuvud
250g färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 msk kycklingfond
1,5 msk olivolja
1 tomat ifrån konserv
80g ruccola
1 citron
chiliflakes
salt och peppar
SÅ HÄR GÖR DU
1. Dela laxen i fyra bitar.
Pressa över saften från en halv citron.
Salta och peppra.Låt stå och marinera i 10min
2. Strö över chiliflakes över laxen och tillage i ugnen ca 10-15min på 175 grader.
3. Dela champinjonerna,strimla fänkålen,hacka vitlöken.
Fräs i olivolja.Salta och peppra
4. Koka pastan
5. Blanda creme fraichen och grönsakerna dela och tillsätt tomaten,tillsätt kycklingfond.
6. Blanda pastan och grönsaksblandningen.
Salta och peppra.Blanda i ruccola
7. Lägg upp pastan.Dekorera med ruccola.
Lägg en laxbit och en citronklyfta på varje portion.
4 Portioner
30 Minuter
DET HÄR BEHÖVER DU
250g färk pasta
500g lax(helst färsk, frysta portionsbitar går bra)
1 burk creme fraiche gourmet saffran&tomat
1/2 fänkålshuvud
250g färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 msk kycklingfond
1,5 msk olivolja
1 tomat ifrån konserv
80g ruccola
1 citron
chiliflakes
salt och peppar
SÅ HÄR GÖR DU
1. Dela laxen i fyra bitar.
Pressa över saften från en halv citron.
Salta och peppra.Låt stå och marinera i 10min
2. Strö över chiliflakes över laxen och tillage i ugnen ca 10-15min på 175 grader.
3. Dela champinjonerna,strimla fänkålen,hacka vitlöken.
Fräs i olivolja.Salta och peppra
4. Koka pastan
5. Blanda creme fraichen och grönsakerna dela och tillsätt tomaten,tillsätt kycklingfond.
6. Blanda pastan och grönsaksblandningen.
Salta och peppra.Blanda i ruccola
7. Lägg upp pastan.Dekorera med ruccola.
Lägg en laxbit och en citronklyfta på varje portion.
Kommentarer
Trackback