GRILLTIDER: MUMS
Som många vet så är jag lite matgalen


Cantadou grillsås

3 dl creme fraiche eller gräddfil
1 ask Cantadouost, paprika chili
1 st finhackad röd paprika
1 tsk chili eller 1 tsk sambal oelek
1 nypa salt efter smak
1 nypa ev hackad persilja
Till grillad fisk kan man ta cantadou pepparrot + citron saft
Gör så här
1.Blanda allt till en slät kräm.
















Rödlöks zatziki

2 st finhackad rödlök
2 st pressad vitlök
4 dl turkisk yoghurt
1 nypa salt o peppar el efter behag
ev blanda i olivolja med citronsmak
Gör så här
1.Blanda o låt stå en stund
















Molho de Piri-Piri


1 dl röd chili, stark, grovhackad
4 klyftor vitlök, finhackad
1 tsk salt
2,5 dl olja, raps- eller oliv-
0,5 dl vitvinsvinäger
Gör så här
1.Lägg chili, vitlök, salt, olja och vinäger i en glasburk. Skruva på ett tätslutande lock och skaka burken så att allt blandas.
2.Låt burken stå i kylskåpet en vecka för att mogna.
3.Skakas ordentligt innan användning.
4.Såsen håller sig ca 2 månader i kylskåp.
















Ha en trevlig kväll..





Kommentarer
Trackback