KORV
Har ni prinskorvar över.
Då ska ni testa denna sak.
Prinskorv med örtstuvad spenat.
600 g prinskorv
smör
500 g hackad spenat
en kruka färsk timjan
2 dl grädde
1 dl vatten
1 tsk konc. kycklingfond
1 viylöksklyfta
majsstärkelse
Att äta till
10 - 12 potatisar
1tsk paprikapulver
blandae salladsblad
Tvätta och dela p9tatisarna i halvor.
Lägg dem på ugnsfast form.
Ringla över med olivolja.
Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
Stek potatishalvorna i 200 grader i ca. 20 - 25 minuter eller tills de är mjuka och har fått lite färg.
Värm grädde och vatten i en kastrull.
Lägg i spenaten och låt allt bli varmt.
Smaksätt med fint hackad timjan, pressad vitlök, konc kycklingfond, salt och peppar.
Red lätt med majsstärkelse.
Sjud stuvningen varsamt i ca. 5 minuter.
Stek prinskorven i smör.
Servera med blandad bladsallad och färsk timjan.
Bilden ovan är från en vinterhajk med scouterna i Hudik.
Kommentarer
Trackback