FINSK JULMAT
När julen närmar sig så dukas det upp med finsk julmat med svensk.
Här kommer en gröt vi brukar äta till frukost.
Portioner: ca8
Tillagningstid: 35min
Ingredienser
1l Vatten
5 dl Lingon
2 dl socker
1,5 dl mannagryn
1 tsk vaniljsocker
Tillagning
koka vatten och lingon och socker i 15 min, sila det. häll saften tillbaka i kastrullen, vispa ner mannagrynen och låt det koka ca 6-8 min. låt svalna, vispa ner vaniljsocker och vispa det lufftigt så det blir rosa aktigt.
Serveras kallt med mjölk och socker på, eller med vispgrädde.
Man kan byta ut lingon mot blåbär.
Här kommer en gröt vi brukar äta till frukost.
Portioner: ca8
Tillagningstid: 35min
Ingredienser
1l Vatten
5 dl Lingon
2 dl socker
1,5 dl mannagryn
1 tsk vaniljsocker
Tillagning
koka vatten och lingon och socker i 15 min, sila det. häll saften tillbaka i kastrullen, vispa ner mannagrynen och låt det koka ca 6-8 min. låt svalna, vispa ner vaniljsocker och vispa det lufftigt så det blir rosa aktigt.
Serveras kallt med mjölk och socker på, eller med vispgrädde.
Man kan byta ut lingon mot blåbär.
Kommentarer
Trackback