
Bakas i långpanna. Mörk botten med kokosglasyr *smakar som knäck*. Hittade detta recept på internet för något år sen. SUPER GODA, nästan som godis!
Botten: 4 st ägg 6 dl strösocker 150 gram smör, rumsvarmt 3 dl vetemjöl 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt
Glasyr: 2 dl strösocker 1 dl sirap 1.5 dl grädde 75 gram smör 200 gram kokosflingor
Gör så här Sätt ugnen på 200 grader och klä en långpanna ca. 30x40cm med bakplåtspapper. Botten: Vispa ägg och socker pösigt. Klicka i smöret och rör i mjölet som blandats med siktat kakao, vaniljsocker och salt. Bred ut i en långpanna. Grädda i 200 grader i ca. 15-20 minuter. (obs! skall gräddas ytterligare med glasyren på) Under tiden kakan förgräddas gör glasyr: Blanda i en kastrull socker, sirap, grädde och smör och sjud i ca. 5 minuter tills det tjocknar och blir simmigt. Rör i kokos i glasyren. Ta ut kakan ur ugnen när den har gräddats i 15-20 minuter och bred glasyren över kakan. Grädda ytterligare i ca. 10 minuter tills glasyren har en gyllene färg. Skär kakan i bitar.
|