JULEN BÖRJAR I HELGEN

Dax att börja förbereda julen och baka lussebullar till helgen.
Tillagning
Detta är det bästa receptet på Lussekatter! Inte särskilt smalt men allt behöver ju inte vara det!!
50 g jäst
100 g smör (riktigt)
5 dl gammeldags mjölk
250 g kesella
1 1/2 g saffran
1 1/2 dl strösocker
2-3 msk stött kardemumma ( kan uteslutas)
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
russin
50 g smaält varmt smör till special jäsning
sätt på ungnen på 225 grader.
smula jästen i en degbunke. smält 100 g smör i en kastrull. häll i mjölken i kastrullen och värm till fingervarmt.Rör om tills jästen löser sigTillsätt kesella, saffran, salt,socker,kardemumman och det mesta av mjölet.arbeta tills degen släpper från skålens kanter.
Tillsätt ev. mera mjöl.Häll det varma smöret över degen precis innan du täcker över med en jäshanduk. Låt jäsa övertäckt i 40 min.
baka ut degen i den form du vill ha, pensla med uppvispat ägg. Grädda bullarna i 225 grader i ca 8-10 minuter. Flätor kräver längre tid, ca 20 min.
Servera med ett glas mjölk medans bullarna är lite halv varma.