TEKAKOR
Här kommer en annorlunda recept på tekakor.
tekakor, ca 30 st
1 l mjölk
6 dl havregryn
1,1 kg vetemjöl
100 g smör
1 msk salt
100 g jäst
Låt havregrynen svälla i mjölken över natten.
Smält smöret, blanda det med grynmassan och värm till 37 grader.
lös upp jästen i lite av hvregrynsblandningen.
Tillsätt jästblandningen, honung, saltet och det mesta av mjölet. till hvregrynsblandningen.
Arbeta degen smidig tills den släpper degbunkens kanter.
Strö över lite av mjölet.
Jäs under duk i ca: 30 minuter.
Knåda in resten av mjölet på ett mjölat bakbord.
Kavla ut degen till den är ca: 1 cm tjock.
Tag med mått ut kakor, 10 cm i diameter.
Nagga och lägg dem på bakplåtspapper.
Jäs dem under duk ca: 30 minuter.
Grädda kakorna mitt iugnen i 225 grader i ca: 10 minuter.
Låt kallna på galler.
Förvara kakorna i burk, plastpåse eller frys in.
tekakor, ca 30 st
1 l mjölk
6 dl havregryn
1,1 kg vetemjöl
100 g smör
1 msk salt
100 g jäst
Låt havregrynen svälla i mjölken över natten.
Smält smöret, blanda det med grynmassan och värm till 37 grader.
lös upp jästen i lite av hvregrynsblandningen.
Tillsätt jästblandningen, honung, saltet och det mesta av mjölet. till hvregrynsblandningen.
Arbeta degen smidig tills den släpper degbunkens kanter.
Strö över lite av mjölet.
Jäs under duk i ca: 30 minuter.
Knåda in resten av mjölet på ett mjölat bakbord.
Kavla ut degen till den är ca: 1 cm tjock.
Tag med mått ut kakor, 10 cm i diameter.
Nagga och lägg dem på bakplåtspapper.
Jäs dem under duk ca: 30 minuter.
Grädda kakorna mitt iugnen i 225 grader i ca: 10 minuter.
Låt kallna på galler.
Förvara kakorna i burk, plastpåse eller frys in.
Kommentarer
Postat av: Jenny
Skulle just testa receptet men... "tillsätt honungen"? Vilken honung? :)
Trackback