NY LÄCKER PASTARÄTT
Idag tips om en enkel och god pasta.
Andvänd helst ekologiska produkter, tänk på vår miljö.
Pasta med citron och oliver.
300 gram linguinipasta
2 msk olivolja
50 g pinjekärnor
2 - 3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk färsk hackad chili
2 citroner, rivet skal
1/2 citron, pressad saft
1 knippa grovhackad persilja
2 dl gröna olivar
1 dl färsk riven parmensanost
1 - 2 krmkrossad svartpeppar
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Värm under tiden olivoljan och pinjekärnorna i en kastrull.
Blanda nervitlök och chili.
Värm tills pinjekärnorna får en aning färg.
Häll av vattnet från pastan.
Blanda den med kryddoljan, citronskal och citronsaften, persilja oliver och parmesanosten.
Smaksätt medpeppar och eventuellt mer pressad citron.
Servera genast.
Smakligmåltid.
Andvänd helst ekologiska produkter, tänk på vår miljö.
Pasta med citron och oliver.
300 gram linguinipasta
2 msk olivolja
50 g pinjekärnor
2 - 3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk färsk hackad chili
2 citroner, rivet skal
1/2 citron, pressad saft
1 knippa grovhackad persilja
2 dl gröna olivar
1 dl färsk riven parmensanost
1 - 2 krmkrossad svartpeppar
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Värm under tiden olivoljan och pinjekärnorna i en kastrull.
Blanda nervitlök och chili.
Värm tills pinjekärnorna får en aning färg.
Häll av vattnet från pastan.
Blanda den med kryddoljan, citronskal och citronsaften, persilja oliver och parmesanosten.
Smaksätt medpeppar och eventuellt mer pressad citron.
Servera genast.
Smakligmåltid.
Kommentarer
Trackback