FALUKORV PÅ NYTT SÄTT

Testa denna korvrätt med smaker från Indien.

Falukorv medcurry och banan
500 g falukorv
1 gul lök
1 purjolök
1 röd paprika
2 bananer
smör
till såsen
1 äpple
1 gul lök
1 msk rapsolja
1 msk curry
3 dl vatten
1 dl grädde
1 tärning grönsaksbuljong
maizena
salt och peppar
rostade solrosfrön
Att äta till
Ris

'Strimla korven, skiva lökarna och hacka paprikan grovt.
Bryn korv och gul lök ett par minuter i en stekpanna.
Tillsätt purjolöken och paprikan och sänk värmen.
Efter ett par minuter lyfts pannan av spisen.
Skala, hacka och fräs äpple och lök med curry och olja i en kastrull.
Slä på vatten och grädde.
Lägg i en tärning grönsaksbuljong och koka upp.
Red med maizena och sjud såsen i fem minuter.
Vänd ner korvblandningen i såsen, salta och peppra.
Klyv bananerna och stek bitarna i smör.
Läggbananrena och några rostade solrosfrön som garnityr på korvgrytan.
Servera med ris.
Kom ihåg handla ekologiskt.
Smaklig måltid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0