BAKA UTAN SOCKER
Byt ut socker mot honung, här kommer ett bull recept.
Frasiga bullar.
5 dl vatten
2 msk potatismjöl
50 g jäst
2 msk honung
1 tsk salt
ca: 11 dl vetemjöl
Blanda potatismjöl och vatten i en kastrull.
Koka upp och låt den svalnatill 37 grader.
Smula jästen i en bunke.
Tillsätt saltet och honungen och degspadet och rör till allt löst sig.
Arbeta in det mesta av mjölen, men låt degenvara ganska lös.
Jäs under duk i 30 minuter.
Arbeta degen på mjölat bakbord så gott det går, degen är ganska lös.
Forma degen till en rulle, som skärs i 16 lika stora bitar.
Vänd bitarna i lite potatismjöl.
Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt.
Med den mjöliga sidan uppåt.
Låt jäsa i 30 minuter.
Sätt på ugnen på 225 grader.
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca; 15 minuter.
Låt svalna på galler utan duk.
Frasiga bullar.
5 dl vatten
2 msk potatismjöl
50 g jäst
2 msk honung
1 tsk salt
ca: 11 dl vetemjöl
Blanda potatismjöl och vatten i en kastrull.
Koka upp och låt den svalnatill 37 grader.
Smula jästen i en bunke.
Tillsätt saltet och honungen och degspadet och rör till allt löst sig.
Arbeta in det mesta av mjölen, men låt degenvara ganska lös.
Jäs under duk i 30 minuter.
Arbeta degen på mjölat bakbord så gott det går, degen är ganska lös.
Forma degen till en rulle, som skärs i 16 lika stora bitar.
Vänd bitarna i lite potatismjöl.
Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt.
Med den mjöliga sidan uppåt.
Låt jäsa i 30 minuter.
Sätt på ugnen på 225 grader.
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca; 15 minuter.
Låt svalna på galler utan duk.
Kommentarer
Trackback