DET SNÖAR FORTFARANDE

Detta kort är taget idag från min balkong, och det har snöat hela tiden sen igår morse
och vi har ungefär 50 - 60 cm snö.
Därför kommer här ett recept på vit tryffel.
Tryffel
Ingredienser
225 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
1 3/4 dl Dansukker Rörsocker Flor
Smaksättning
1 ask violtabletter eller
10 turkisk peppar eller
15 svartpepparkorn
Att doppa i
200 g mörk choklad
Garnering
färgat pärlsocker eller
flingsalt eller
riven choklad
Lägg grädden och en av smaksättningarna i en rostfri kastrull och koka upp. Sjud därefter under lock i 10 minuter. Tillsätt chokladen och rör tills chokladen smält och blandningen är slät. Låt svalna till rumstemperatur. Blanda i florsockret. Rör tills massan är slät. Täck över och ställ svalt i 2 timmar. Smält chokladen över vattenbad. Forma till bollar som doppas i den smälta chokladen. Strö på lite färgat pärlsocker, flingsalt eller riven choklad. Förvaras svalt.
Fler tips finns under denna månad och i arkivet december 2008