LAX TILL PÅSK
Här kommer ett fantastiskt recept på lax.
Ädelostgratinerad lax
1 dl créme fraiche
100 g gräddädelost
1/2 dl hackad persilja
1/2 msk citronskal fin rivet
500 g laxfile i portionsbitar
1 1/2 msk olivolja
Sätt ugnen på 175 grader.
Häll créme fraiche i en bunke.
Smula ner osten grovt.
Blanda ner persilja och citronskal.
Rör ihop och smaka av med salt och peppar.
Ställ åt sidan.
Lägg laxfileerna i en ugnsfast form.
Skär ett snitt med en vass kniv mitt på laxen, ca: 1 cm djupt och 3 cm långt.
Fördela oströran i skåran och över laxbitarna.
Ringla över med olivoljan.
Stek i mitten av ugnen i 8 - 10 min.
Server kokta primörer, potatis eller pasta.
Kom ihåg handla kravmärkt.
Kommentarer
Trackback