HEMMAGJORD GLASS
Glass går det ofta åt i stora lass under sommarmånaderna. Varför inte prova att göra egen god yoghurtglass?
Yoghurtglass har lite mindre kalorier, är friskt och fräscht och är enklare och snabbare att göra än vanlig glass, eftersom den oftast inte innehåller ägg.
Jordgubbsglass
1 msk citronsaft
400 g jordgubbar
2 ½ dl florsocker
4 dl naturell yoghurt
1 dl vispgrädde
Pressa ca 1 msk saft ur en citron och mosa jordgubbarna. Blanda ihop jordgubbsmoset, socker och citronsaft. Häll även i yoghurt och grädde. Häll sedan hela blandningen i en plastförpackning och täck med plastfolie. Låt stå i frysen i minst sex timmar, kom ihåg att röra i blandningen med jämna mellanrum.
Yoghurtglassdröm med äpple
4 dl naturell yoghurt (gärna turkiskt eller grekiskt)
1 ½ dl farinsocker
2 tsk kanel
1 msk citronsaft
1 ½ dl äppelmos
Blanda socker och kanel, häll sedan blandningen i en bunke med de andra ingredienserna. Om du använder glassmaskin, är glassen färdig att serveras på en gång. Om du använder elvisp, låt glassen stå i frysen några timmar och rör om med jämna mellanrum. Tips: När du skall servera, så gröp ur några äpplen och fyll dem med glassen.