DAX ATT TESTA

Testa denna soya, den är bra till det mesta.
(http://youtu.be/co1zZgzj13E) Å kolla in videon.
http://pearlriversoya.socialgo.com/bli-testpilot
Å sen gå in här.
SOMMRIG SALLAD
Vattenmelonsallad
1/4 stor vattenmelon (eller ½ liten)
100 gram fetaost i tärningar
½ rödlök
50 gram pumpakärnor
Salt
Skrapa ur kärnorna och ta bort skalet på vattenmelonen och skär fruktköttet i små bitar. Finhacka rödlöken.
Rosta pumpakärnorna med lite salt i en torr stekpanna.
Blanda samman alla ingredienserna till salladen i en skål och servera.
Ett litet tips, lägg vattenmelon bitarna i frysen en liten stund, inte för länge.
MIDSOMMARRESTER?
Gör då denna goda efterrätt.
PANNACOTTA MED YOGHURT
(4 portioner)
1,5 dl grädde
2 gelatinblad
3 dl jordgubbsyoghurt eller någon annan yoghurtsort
Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt stå minst fem minuter.
Värm grädden till kokpunkten.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden.
Blanda grädde och yoghurt.
Häll upp i portionsformar eller glas och låt stå i kylskåp att stelna i minst tre timmar.
Garnera med färska jordgubbar eller andra bär.
Den här pannacottan är magrare än traditionell pannacotta och mycket lättlagad. Lycka till!
GLAD MIDSOMMAR PÅ ER
Hoppas ni får det bra i helgen.
Och här kommer ett sissta minuten tips.
Som är gott till all sill och annat gott.
KOKKENS HEMBAKADE KNÄCKEBRÖD
Du behöver följande ingredienser till detta recept.
1 dl vetemjöl
1/2 dl rågmjöl
1 dl havregryn
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1/2 dl olivolja
1 dl vatten (ev. Lite mer om degen är för torr)
Tillvägagångssätt för knäckebröd :
Blanda samman alla ingredienserna ordentligt till en deg. Rulla ut degen på ett bakplåtspapper i storlek med en bakplåt. Skär ut bitar i den storlek du vill att dina knäckebröd ska ha (görs innan brödet bakas i ugnen då det är svårt att göra det efter).
Baka knäckebröden på 180 grader i 30 min eller tills bröden är gyllenbruna.
GOTT PÅ MIDSOMMARBORDET
SILLSALLAD
Du behöver följande ingredienser till detta recept.
1 äpple
2 urvattnade sillfiléer
3 kokta potatisar
10 skivor inlagda rödbetor
1 Saltgurka
2 matskedar rödbetssaft
2 dl crème fraishe
1 msk riven pepparrot
2 hårdkokta ägg
Tillvägagångssätt för sillsallad:
Skala äggen och dela dem i klyftor. Skala och kärna ur äpplet. Skär äpple, sill, potatis rödbetor och gurka i små tärningar. Blanda samman. Peppra och tillsätt rödbetssaften.
Smaka av med crème fraishe och pepparrot eller servera blandningen vid sidan om. Dekorera med äggen.
MIDSOMMARDESSERT
JORDGUBBSTRIFLE
Du behöver följande ingredienser till detta recept.
500 g färska jordgubbar
1/4 liter grädde
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
10-12 lady fingers (kex)
Tillvägagångssätt för jordgubbstrifle:
Vispa grädden och rör i vaniljsocker och florsocker. Skölj och skiva jordgubbarna (spara ev. några jordgubbar till att dekorera med).
Anrätta desserten genom att varva jordgubbar, grädde och kex i lager. Först ett lager jordgubbar så ett lager med sönder smulade lady fingers och sen ett lager grädde, upprepa. Pynta triflen med jordgubbar på toppen.
VÅGAT TILL GRILLAT
Vågar ni tuffa till er?
Göra något annorlunda?
Gör då denna sås.
KOKKENS BBQSÅS.
2 lökar, grovhackade
2vitlöksklyftor, hackade
2 chili, urkärnade och hackade
2 msk olivolja
1 förpackning krossadetomater
2 msk eko råsocker
2 msk rödvinsvinäger
2 dl pepsicola
2msk Worchestersås
1 tsk salt
Glacera lök, vitlök och chili i en kastrull i några minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och sjud i ca. 30 minuter.
Rör om då och då.
Smaksätt med salt och eventuellt peppar.
Serveras varm eller kall.
GRILLAD DESSERT
GRILLAD ANNANAS
en färsk ananas
strösocker
Crème fraiche, glass eller grädde
Tillvägagångssätt för grillad ananas:
Ta bort skalet på ananasen och skär den i skivor, ca 1,5 cm tjocka.
Grilla ananas skivorna i ett par minuter på vardera sidan.
Vänd skivorna i strösocker och grilla dem ytterligare i ca 1 min på vardera sidan.
Sockret ska karamelliseras.
Servera ananasskivorna med crème fraiche, grädde eller glass.
POTATIS
KOKKENS KRÄMIGA POTATISSALLAD.
500 gram färskpotatis
30 gram färsk, riven persilja
200 gram crème fraiche
3 msk honung
1 msk finhackad purjolök
1 msk timjan
1 msk sherryvinäger
1 finhackad schalottenlök
½ finhackad vitlöksklyfta
Salt och peppar
SÅ HÄR GÖR DU.
Borsta av färskpotatisen lätt under rinnande vatten, dela om de är förstora.
Hur stora de är, så är de små bäst att göra salladen på.
Koka potatisen i lättsaltat vatten i 5-10 min och låt dem sedan svalna.
Blanda samman övriga ingredienser och vänd sedan försiktigt ner potatisen. Smaka av med salt och peppar.