SÖNDAGSFNITTER
Inte med ett affärsbiträde - hon säger bara varsågod nästa!
Inte med en lärarinna - hon ger dig bara pekfingret om du gör fel.
Men gärna med en i hemtjänsten för hon säger:
- Upp igen! Vi försöker en gång till!!!
En gynekolog ville byta yrke och gick till arbetsförmedlingen och fick jobb som målare.
Efter en månad kom målarbasen till arbetsförmedlingen och frågade om de hade några fler gynekologer som villa ha arbete.
- Varför just en gynekolog?...
- Jo, förra veckan så skulle en kvinna tapetsera om hallen, men hon var inte hemma, tror du inte att den jäveln tapetserade om hallen genom postlådan!!
- Vad sa penisen till kondomen?
- Täck mej jag går in!!!
- Vet du varför orkaner har kvinnonamn?
- När dem kommer så är dem våt och vild.
- När dem far så tar dem med sig hus och bil...
Mannen kommer hem med en påse kådisar i olika smaker. Han frågar om de ska leka gissa smaker i mörkret.
Mitt under leken säger hon:
- Gorgonzola!
- Men jag har inte satt på någon ännu!
Pappan till sonen:
- Snart kommer storken med ett litet syskon till dig.
Sonen:
- Jäkla pucko! Hela stan är full av brudar, och du sätter på en stork!
SNABBA RUSSINBRÖD
Snart jul och russin är ett måste, Då kan detta snabba bröd vara ett försmak.
De tar inte alls särskilt lång tid att göra och så blir de dessutom riktigt riktigt goda.
30 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 msk brödsirap
1 ½ dl russin
1 dl krossade linfrön
1 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
Smula jästen och rör ut i vattnet. Tillsätt brödsirap, salt russin och linfrön. Arbeta ner mjölet och låt degen jäsa under duk i 45 minuter. Arbeta ut degen på mjölat bakbord och baka ut till frallor. Lägg på plåt med bakplåtspapper och jäs i ytterligare 30 minuter under duk. Pensla med vatten. Grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.
LÖEDAGSFNITTER
- ...åå vad du är duktig!!!
Men inte fan drar någon i mannens snopp och säger:
- Bra jobbat!
Två samer diskuterade med varandra i Kirunas djupaste skog.
Timo:
- Vet du Onuk, i Stockholm tvättar kvinnorna underlivet!!!
Onuk:
- Men vafan är de inte kloka!! Då tvättar de ju bort viltsmaken !!
- Mammas jobbarkompis blev polisanmäld för sextrakasserier.
- Jaså, vad gjorde han??
- Han sa att hon var fin i håret.
- Men det var väl snällt sagt?
- Han är dvärg!!
En svensk åkte skidor i norska fjällen och råkade förfrysa snoppen. En norrman lovade hjälpa honom och tog honom med till sin stuga.
Norrmannen tog fram en flaska whisky.
Svensken:
- Whisky? Det hjälper väl inte mot sånt här?
Norrmannen:
- Hur dum får man vara om man är svensk. Kan du inte läsa på flaskan? Ballentine!
FREDAGSFNITTER
Jo jag har tre skäl. För det första så gillar jag att hålla i en hundralapp. För det andra så gillar jag att se pengar växa. Och för det tredje så vill jag kunna ge frugan en hundralapp då och då.
En man kommer in på en bar och är fly förbannad.
- Hit med en whiskey för fan!! ryter mannen. Han sveper whiskeyn slår glaset i bordet och säger,
- Det var en jävel till att parkera, hit med en whiskey till. Han sveper denne lika fort och säger,
- Det var en jävel till att parkera.
Bartendern blir då fundersam och frågar mannen varför denna uppståndelse.
- Jo det var så här att jag hade precis parkerat utanför baren då det kommer en lastbil. Chaffören säger att där kan du inte parkera.
- Varför inte?, säger jag.
- Där ska jag stå, säger chauffören.
- Du får inte plats här med lastbilen, säger jag.
- Jojomensan, det får jag visst det, säger chauffören.
Då säger jag,
- Du, lyckas du parkera här ska jag fan i mig suga av dig, och det var en jävel till att parkera!
Lille Pelle kommer till skolan på morgonen och frågar fröken:
- Kan man komma till himlen med benen före?
- Nej, Pelle lilla, det tror jag inte att man kan.
- Det var konstigt, fröken! För när jag kom hem från skolan igår så låg mamma med benen rakt upp i vädret och skrek "Ohhh Gud, jag kommer! Ohhh Gud, jag kommer!" Och jag tror faktiskt att hon hade gett sig iväg om inte brevbäraren hade legat ovanpå och hindrat henne!
SEXYMASKERADKLÄDER
ENKEL PUMPAPAJ
|
|
Om det ska firas Halloween enligt konstens alla regler så det är bara att gå ut på jakt efter pumpa i matbutiken och knyta på sig förklädet... Pumpapaj är ett måste! | |
PAJDEG: 200 g margarin eller smör, 6 dl vetemjöl, 1/2 dl vatten. | |
FYLLNING: 1 kg pumpa, 1 gul lök, 1 msk curry, 1 msk olja, 1 tsk salt, 2 dl vatten, 3 dl riven cheddar ost. | |
Gör pajdegen på sedvanligt vis, låt vila 30 min, kavla ut i en långpanna och förgrädda pajskalet i ugn, 225 oC i ca 10 min. Skala, kärna ur och tärna pumpan, skala och hacka löken. Fräs pumpa, lök och curry i olja. Tillsätt salt och vatten och låt koka försiktigt i 15 min. Mosa sedan pumpablandningen i en matberedare, häll i pajskalet, strö över osten och grädda i 225 oC i ca 15 min. |
NÅGRA FRÄCKISAR
- Vad föreställer du då? Frågar en dam.
- Ett brandlarm!! Sa gubben. Krossa glaset, dra i spaken så kommer jag...
----------------------------------------------------------------------------
Ungkarlen och predikanten satt i tågkupén när en snygg kvinna i
kort-kort kommer in. När hon satte sig såg dom att hon inte hade
några trosor på sig.
- Akta dig sa predikanten till ungkarlen, mellan hennes ben ligger helvetet!
- Ja, sa ungkarlen lite halvstöddigt tillbaka, och mellan mina ben finns
en djävul som gärna vill hem!
----------------------------------------------------------------------------
Fröken till barnen:
- Vad är brunt, har fyra ben och lever i skogen?
- Älg, sa Elsa.
- Riktigt tänkt, sa fröken, men det kan också vara rådjur.
- Vad är grönt och hoppar i gräset?
- Gräshoppa, sa Ulla.
- Riktigt tänkt, sa fröken, men det kan också vara en groda.
Då frågade Pär fröken:
- Vad är stort och hårt när fröken stoppar den i munnen och liten och mjuk när hon tar ut den.
Fröken gav Pär en örfil.
- Riktigt tänkt, sa Pär, men det kan också vara tuggummi.
HALLOWEEN COOKIES
Jag hade egentligen bara tänkt att göra cupcakes till Halloween, men sedan började jag kavla sugarpaste och fick lust att göra de här obehagligt amerikanska kakorna i grällt orange med små spöken, ugglor och svarta katter på.
Cookies:
1 dl vatten
1 dl sirap
1 dl socker
2 stora msk smör
6 dl mjöl
1 tsk hjortronsalt
Glasyr:
Vatten
Florsocker
Orange karamellfärg
Garnering:
Sugarpaste (finns att köpa i välsorterade affärer eller på nätet)
Karamellfärg
Dekorationsglasyr
Blanda smör, vatten, sirap och socker i en kastrull och koka upp. Ställ av och låt blandningen svalna. Blanda med mjöl och hjortronsalt tills degen fått samma konsistens som pepparkaksdeg. Kavla ut på mjölat bakbord och stansa ut runda kakor med pepparkaksmått. Grädda i 175 grader i 8-10 minuter. Färga sugarpasten med karamellfärg om den inte ska vara vit. Kavla den tunn (använd florsocker på bakbordet i stället för mjöl för att pasten inte ska fastna). Stansa ut figurer med små kakformar eller skär efter mall. ”Rita” på detaljer med dekorationsglasyr. Blanda en tjock glasyr av vatten florsocker och karamellfärg och bred över de avsvalnade kakorna. Fäst sugarpastefigurerna i glasyren innan den stelnat.
VIT KLADDKAKA
VARFÖR SKALL ALL KLADDKAKA VARA BRUN? HÄR KOMMER EN VIT.
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
Vispa ägg, vaniljsocker och socker. Smält smöret, rör ut chokladen i det och blanda i. Rör ner vetemjölet. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Baka i 15-20 minuter i 200 grader. Pudra över florsocker med hjälp av en tesil och servera med blåbär och hallon.
PUMPASKÄRNING
En pumpa som lyser utanför dörren är nästan ett måste på halloweenfesten. Pumpan bidrar till att stämmningen blir den rätta där den står och flinar förädiskt mot gästerna när dom kommer. |
Här får du lite tips på hur man ger pumpan ett riktigt hemskt ansikte. Både färdiga mallar men även instruktioner om hur du skapar ett eget ansikte till pumpan. Glöm inte att spara fruktköttet och kärnorna så att du kan göra lite gott att tuga på till festen också. Du behöver: En pumpa En kniv, helst en kort. En kraftig sked En penna Ett grav- eller värmeljus En skål till fruktköttet En skål till kärnorna Om du vill använda en mall till ansiktet på pumpan behöver du även: Tejp Ett papper, vanligt A4 brukar räcka. Börja med ansiktet, antingen laddar du ner en mall nedan, gör en mall själv eller ritar direkt på pumpan. För att göra en egen mall, rita ett mönster på ett liggande A4 papper och klipp sen två snitt på ca 5-6 cm med 7 cm mellanrum i sidorna. Ett bra tips för dig som valt att rita direkt på pumpan är att ha ett mönster att utgå ifrån när du ritar mönstret på pumpan som du sedan skär efter. Skär sen av ett lock på pumpan. Håll kniven diagonalt, nästan vågrätt, annars kommer locket att ramla igenom hålet. Gröp ur pumpan med en kraftig sked. Vill du ta vara på kärnorna, tvätta då av dem och torka dem. Tänker du göra pumpapaj, spara då fruktköttet i en skål. Nu är det dags att skära ut själva ansiktet. Börja med att vrida pumpan och titta på den. På så viss ser man oftast var ansiktet skall placeras. Tejpa fast mallen och stick hål på strategiska ställen, t ex i hörnen på munnen och ögonen. Ta sen bort mallen och skär försiktigt med kniven mellan hållen. Sätt sen in grav- eller värmeljuset och tänd det. Lägg på locket och det är klart. |
|
LÄSKIG HALLOWEENMAT
Såg detta recept och tänkte att jag måste bara dela med mig av detta.
Visst ser det läskigt ut?
4 port
20 prinskorvar
20 20 skållade och halverade mandlar
4 4 kycklingben
grillkrydda
1 1 kg potatis, mjölig sort
20 20 g smör
3 1/2 3 1/2 dl mjölk
salt och malen vitpeppar
ev riven muskotnöt
grön hushållsfärg
ogräs (persilja)
1. Benknotorna: Skär loss skinnet på kycklingbenet och tryck ner det så att benet blottas. Krydda med grillkrydda och stek i ugnen på 225° i 20 minuter eller tills köttsaften har en klar färg.
2. Potatismoset: Koka potatisen mjuk. Mosa den med hjälp av en elvisp. Blanda i smör. Koka upp mjölken, häll den över potatisen och vispa hastigt till en luftig konsistens. Krydda med salt, peppar och lite muskot. Färga med grön hushållsfärg till önskad nyans.
3. Häxfingrarna: Skär några snitt en bit in på korven. Det ska föreställa hudveck. Stick in en halv skållad mandel i ena änden. Den ska föreställa nagel. Stek korvarna.
4. Arrangera portionerna på fyra varma tallrikar. En klick mos, en benknota och en "hand" av häxfingrar. Dekorera med lite ogräs (persilja).
HALLOWEENPASTA
Pasta frutti di mardröm
500 g svart pasta
1 burk hummersoppa
200 g passerade tomater
1 burk kräftstjärtar
20 babyoctopus
1 vitlöksklyfta
3 msk hackad persilja
1/2 citron
3 msk ströbröd
2 msk olivolja
Salt & peppar
Koka pastan. Blanda soppan och de passerade tomaterna i en kastrull. Värm på låg värme. Torka av bläckfiskbebisarna med hushållspapper. Skala och hacka vitlöken. Hacka persiljan. Lägg bläckfiskarna, den hackade vitlöken, persiljan och ströbrödet i en plastpåse. Salta, peppra och pressa i citron. Skaka runt bläckorna i påsen.
Stek dem i oljan i 5 minuter. Rör om. Servera med kalla kräftstjärtar.
Alldeles för halloween? Vit pasta och musslor i stället för bläckfisk (tråkmåns).
HÄMNDEN ÄR LJUV
- Försiktigt! skriker han, FÖRSIKTIGT! Sätt i mer margarin! Du steker för många åt gången. FÖR MÅNGA! Vänd dem! VÄND PÅ DEM NU! Det behövs mer margarin. Åh, herre gud! VAR ska du få plats med MER MARGARIN? De kommer att fastna! Försiktigt... FÖRSIKTIGT! Jag sa FÖRSIKTIGT! Du lyssnar ALDRIG på mig när du lagar mat! Aldrig! Vänd dem! Skynda dej nu! Är du tokig? Har du mist förståndet? Glöm inte att salta dem. Du vet att du alltid glömmer att salta dem. Använd saltet. ANVÄND SALTET! SALTET!!!
Hustrun stirrar på honom.
- Vad i hela friden är det för fel på dig? Tror du inte jag vet hur man steker ett par ägg?
Maken svarar då lugnt:
- Jag ville bara visa hur det känns när jag kör bil.
VECKANS SEXSKÄMT
- Vad var det? sa Superkvinnan.
- Ingen aning, sa Osynlige mannen, men det gjorde ont som tusan i rumpan
GAMMELDAGS VANILJGLASS
2 ägg
1 rågad dl socker
2 1/2 dl standardmjölk
2 dl grädde
1 vaniljstång
Vispa ihop ägg och socker och blanda ner mjölken. Skär vaniljstången på längden, skrapa ur kärnorna och blanda i både stång och kärnor. Låt blandningen sjuda försiktigt under omrörning tills den blir tjock. Ta upp vaniljstången. När smeten har svalnat – blanda i grädden. Häll på burk och ställ i frysen. Skaka om burken lite då och då tills glassen fryst så att den blir jämn. Ta fram en stund innan servering så att den mjuknar.
Servera gärna med saffranspäron.
SAFFRANPÄRON
Ca 15 små päron
1 liter vatten
4 dl socker
1 paket saffran
1 krm natriumbensoat (finns bland kryddpåsarna i affären)
Skala päronen, men lämna kvar stjälken. Koka upp lagen (socker, vatten och saffran) tills sockret löst sig. Lägg i päronen och låt dem sjuda i lagen i cirka 30 minuter. Lägg över dem i en glasburk och rör ut natriumbensoat i den sjudande lagen. Häll lagen över päronen och sätt på lock.
CHOKLADMUFFINS
Dessa små muffins är otroligt lätta att göra och kräver inte ens att man tar fram elvispen. De fungerar också enligt det underbara konceptet; ju mer choklad, desto bättre. Jag tycker om att blanda vit choklad med mjölkchoklad. Men man kan också baka med till exempel dumlekolor. Här är några av varje:
125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk siktat kakao
Chokladbitar av vit choklad, mjölkchoklad och dumlekola
Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser (förutom chokladbitarna) och häll smeten i små kakformar. Stick ner olika chokladbitar i mitten. Grädda runt 20 minuter i 175 grader.
LÄSKIGA HALLOWEENTIPS
|
|
Dekorationsförslag:
Duk: svart plast (t.ex. uppklippt svart sopsäck)
Duk: vit pappersduk med uppritat spindelnät
Tallrikar: svarta
Servetter: svarta och oranga
Serpentiner: svarta och oranga
Ballonger: oranga och vita (med påmålade ögon)
Dekorera med gamla löv och läskiga småkryp
och spindlar i plast som finns att köpa
Välkomstbål Sockerdricka med gurkskivor - tillsätt lite grön karamellfärg. Fyll sedan en plasthandske med vatten och röd karamellfärg, frys in den och lägg sedan ishanden i bålen tillsammans med stora plastspindlar.
|
OLJELAMPAN
'Får jag tre önskningar nu?', frågade hon.
'Nej, svarade anden. På grund av de dåliga tiderna och devalvering och global konkurrens och sån skit så får man endast EN önskning nuförtiden. Nå, vad ska det vara?'
'I så fall vill jag ha fred i mellanöstern, sa kvinnan och halade fram en karta. Ser du kartan här? Jag vill att de här länderna ska sluta slåss med varandra.'
Anden kastade ett öga på kartan och utbrast:
'Men jösses, damen! De där länderna har ju fajtats i tusentals år! Tror inte att det går att göra något åt det. Jag är bra, men inte SÅ bra! Önska nåt annat.'
Kvinnan tänkte en stund och sa sedan:
'Jag har aldrig lyckats träffa rätt man. En omtänksam och älskande man, som är hänsynsfull, kan laga mat och som står för hälften av hushållsarbetet, som är trogen och en bra älskare och inte tittar på sport hela tiden. Kort sagt, en idealisk livskamrat.'
Anden var tyst en stund och suckade sedan....Få se den där jävla kartan igen.......
Pumpasoppa med spöken
Trick or treat! Bus eller godis! Halloween kan bli riktigt lönsam för en läskig liten häxa eller ruskig vampyr med snälla grannar. Vill du vara på den säkra sidan i dessa tider är det bäst att fylla på godisförrådet.
Varför inte passa på att bjuda vänner och bekanta på en ruskigt trevlig fest? Här finns recepten för lyckade spöktimmar.
4 port
Ingredienser
1 kg pumpa
300 g gul lök
3-4 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 msk Dansukker Farinsocker
1 liter mjölk
2 dl vatten
4 msk grönsaksfond
1 citron, saften
salt, peppar
Garnering
4 hårdkokta ägg
svarta oliver
Skala och tärna pumpa, lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja och farinsocker i en gryta. Tillsätt pumpa, mjölk, vatten och fond. Sjud i 10-15 minuter. Mixa soppan. Tillsätt citronsaften. Smaka av med salt och peppar. Skär en bit av bottnen på äggen så att de kan stå upp i tallrikarna. Skär ut ögon av svarta oliver och tryck fast på äggen. Ställ ett ägg i vardera av fyra tallrikar. Häll försiktigt soppan runt ägget. Servera genast.
Halloweenrecept: Drakblod med avhuggna händer
Ingredienser 20glas
jordgubbar
18,75 l fruktsoda
6,75 l jordgubbssaft
Tillagning
Kul tips!
Köp gummihandskar på apoteket och fyll med färgat vatten. Använd exempelvis röd karamellfärg.
Knyt en gummisnodd runt handsken och placera i frysen och låt dem stelna. Lägg ner ”händerna” i bålen innan servering.
ROLIGA KLUBBOR ATT GÖRA
Älskar ni klubbor och vill testa på att göra egna?
Då finns en fantastik sida att gå in på.
www.bakerella.com
Där finns allt ni behöver.
VECKANS FRÄCKIS
Om den här var fastare kunde Du göra dig av med dina hållin-strumpbyxor.
Hans fru lyckas bita sig i tungan, fast hon kokar av ilska.
Nästa morgon vaknar frun av att hennes man nyper henne i ena bröstet o säger:
Om det här var fastare, kunde du göra Dig av med din behå.
Då kunde hon inte hålla sig längre utan tar ett fast grepp om hans penis o säger:
Om den här var fastare kunde vi göra oss av med brevbäraren,
trädgårdsmästaren, snickaren o din brorsa.
LAKRIS- OCH CHOKLADKOLA
Kombinationen sötlakrits och choklad är förmodligen den bästa som går att göra och det är ett veritabelt mysterium att inte fler godistillverkare uppmärksammat den. Jag har dock tillverkat en chokladkola med lakritssmak som gör att man inte längre behöver invänta marknadens försenade uppvaknande. Så här gör man den:
1 dl mörk sirap
3 dl grädde
3 dl socker
50 g smör
50 g mjölkchoklad
1-2 tsk lakritsextrakt
Koka sirap, rädde, socker och smör tills kolan blir seg. Häll en sked kola i kallt vatten för att kontrollera att den går att forma till en kula (kulprov). Ta av från värmen och rör i chokladen och lakritsextraktet. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna något. Skär i rutor.
RÅTTGIFT
På hyllan fick han syn på ett paket Tampax, javisst så hette det ju.
Eftersom det var fråga om många och stora råttor bad han expediten om fyra paket av den grövsta sorten. Medan han stoppade ned paketen i sin väska kom en ung dam och bad att få ett paket Tampax av de små.
Lantbrukaren kände samhörighet med damen som tydligen hade samma ärende som han själv och sa:
- Jaså, det är till att ha en liten mus?
CITRONKAKOR MED VALLMO
De här spröda små citronkakorna är inte så där supersöta som många andra småkakor, utan känns lite mer afternoon tea på något sätt. Och eftersom de bakas på potatismjöl kan man även bjuda sina glutenfria vänner på dem.
175 g smör
1 dl socker
1 ägg
3 1/2 dl potatismjöl
Lemon curd (finns också att köpa i affären)
Vallmofrön
Rör ihop smör och socker och tillsätt ägg och potatismjöl. Rulla degen till små bollar och lägg på smord plåt. Tryck små fördjupningar i varje boll och fyll med lemon curd. Strö över vallmofrön och grädda i 175 grader i 15 minuter.
LEMOND CURD
2 citroner
3 ägg
2 dl socker
75 gram smör
Tvätta citronerna och riv skalelt fint. Pressa också ur saften. Vispa ihop ägg och socker och rör i citronskal och saft. Ställ i vattenbad och rör tills krämen tjocknar. Klicka i smöret och låt svalna i rena burkar.
BLÅBÄRSMARMELAD
Trots att jag i stort sett inte gör annat än kokar blåbärsmarmelad är den ändå alltid slut. Och varje gång den är slut sänks vår livskvalitet avsevärt, hävdar jag. Jag är beredd att hålla med, så därför har jag kokat ännu en burk av de infrysta blåbären jag plockade i somras. Det är ett fantastiskt lätt recept och kan mycket väl vara den godaste marmeladen i hela världen. Detta behövs:
3 dl blåbär, färska eller frusna
2 dl syltsocker
1 msk vatten
2 tsk vaniljsocker hemmagjord (om det är affärsköpt vaniljsocker räcker 1 tsk)
Koka upp alla ingredienser och låt blandningen sjuda i runt 10 minuter. Gör ett marmeladprov (Häll en klick på en kall tallrik, gör ett spår i mitten med en sked. Om marmeladen stannar och spåret inte flyter ihop igen är den klar). Häll upp i glasburk och låt svalna.
Behövs för att göra vaniljsocker är:
1 kg socker
3 vaniljstänger
Skåra vaniljstängerna, skrapa ur fröna och dela skalet i bitar. Häll allt tillsammans med sockret i en knivmixer och kör tills det blandats och sockret blivit finkornigt. Sila bort skalresterna och häll i en burk med lock.
En kvinnas list =)
Kvinnan: Oh, jag förstår.
Polisen: Kan jag få se körkortet.
Kvinnan: Jag skulle gärna ge er det, men jag har inget.
Polisen: Har ni inget?
Kvinnan: Jag har förlorat det fyra gånger för att ha kört onykter.
Polisen: Kan jag istället få se registreringsbeviset.
Kvinnan: Tyvärr inte.
Polisen: Varför inte?
Kvinnan: Jag har stulit bilen.
Polisen: Stulit den?
Kvinnan: Jaa, och jag har dödat ägaren och styckat honom i bitar.
Polisen: Vad har ni gjort?
Kvinnan: Delarna av honom ligger i plastpåsar i bagageutrymmet ifall ni vill kolla.
Polisen tittar på kvinnan, backar långsamt därifrån, och ringer efter förstärkning. Inom några minuter kommer ytterligare fem polisbilar och ett polisbefäl närmar sig med dragen pistol.
Polis 2: Kan ni gå ur bilen?
Kvinnan: Är det något problem?
Polis 2: Min kollega har sagt att ni har stulit den här bilen, och mördat ägaren.
Kvinnan: Mördat ägaren?
Polis 2: Ja, kan ni vara snäll och öppna bagageluckan?
Kvinnan öppnar luckan, men där finns inget.
Polis 2: Är det här er bil?
Kvinnan: Naturligtvis, här är registreringsbeviset.
Polisen är alldeles tyst.
Polis 2: Min kollega säger också att ni inte har något körkort.
Kvinnan gräver i handväskan, tar upp sin plånbok, och räcker sedan över körkortet.
Polis 2: Jag måste medge att jag är konfunderad. Min kollega har berättat att ni inte har något körkort, inget registreringsbevis, att ni har stulit bilen och mördat ägaren!
Kvinnan: Jaha och snart påstår han väl att jag körde för fort också???
BAGELS
Bagels är lite omständliga att baka, men nästan omöjliga att misslyckas med. Istället för att jäsa de utbakade bröden, kokar man dem i saltvatten några minuter. Det gör att de sväller och får fin form. Receptet för bagels är olika världen över och de kan varieras i oändlighet när det gäller kryddning och innehåll. En variant är att koka bröden i honungsspetsat vatten istället för saltat, vilket ger sötare bagels. Men så här gör jag:
50 g jäst
2 1/2 dl ljummet vatten
1 tsk salt
2 msk olja
1 msk flytande honung
2 ägg
10 dl vetemjöl
2 liter vatten
2 msk salt
uppvispat ägg
sesamfrön
vallmofrön
Rör ut jästen i vattnet och blanda i salt, olja, honung och ägg. Rör i vetemjöl tills degen är smidig, men inte för torr. Spara lite mjöl för utbakning. Jäs under duk i 30 minuter och baka sedan ut till cirka 15 rullade längder. Knyt ihop dem till små ringar. Koka upp saltvattnet och lägg i några ringar i taget. Låt dem koka någon minut tills de svällt och blivit släta, låt dem rinna av och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och garnera med sesamfrön eller vallmofrön. Grädda i 225 grader, 15 minuter.
FORTKÖRNING.........................
Han fällde ned taket och tryckte på gasen.
När han körde över 160 såg han blåljus bakom sig.
Han hade blivit något fartblind och tänkte att polisen kan väl aldrig köra
ikapp honom.
Han tryckte gasen i botten, men när han närmade sig 200 började han att
tänka, -'Vad i helvete håller jag på med?' och så svängde han av och stannade vid vägrenen.
Polisen kom fram till bilen, skakandes på huvudet, med böteslappen i handen.
-'Det har varit en låååång dag med många idioter som du ute på vägarna, mitt
pass är snart slut och det är dessutom fredag den trettonde.
Jag har ingen lust att avsluta dagen med en massa papperstrassel.
Jag lovar att släppa dig om du kan lämna en riktigt jävla bra förklaring
till fortkörningen. Och det skall vara en som jag inte har hört tidigare'.
Mannen tänkte 2 sekunder och svarade;
-'Min fru lämnade mig förra veckan, hon stack iväg med en polis och nu
trodde jag att det var han som ville lämna tillbaka henne!!'.
-'Trevlig helg och kör försiktigt!' , sade polisen och gick.
2 KANTARELLRÄTTER
Tror jag ska laga en Fläskfilepanna med kantareller i dag..enkelt o gott..
1 st fläskfile
2 nävar kantareller
1 st hackad lök
2 dl vatten + kalvfond
1 msk soya
1 tsk torkad timjan + salt+peppar
2 dl creme fraiche
1 nypa chili
Gör så här
Stek svampen i smör, ta upp den, stek sen strimlad file i samma smör, i med löken, lägg tillbaka svampen.
Späd med vatten, fond, soya, puttra 5 minuter.
Blanda ner kryddor och creme fraiche, ev redning.
Sen är Kantarellpotatis väldig gott till älgstek med brunsås
6 st stora kokta potatisar
2 dl kantareller
1 st lök
1 tsk salt o svartpeppar . chili
2 msk smör
Gör så här
Skär kokt potatis i cm tjocka skivor finhackad lök och svamp, blanda allt o salta o peppra stek i en panna med smör
Man kan göra så mycket gott av svamp..
VARM VIT CHOKLAD
När man just har cyklat hem i kvällsmörker och oktoberkyla är varm choklad något av en nödvändighet. Min favoritchoklad är vit, med hel kanel och vanilj. Helt fantastiskt gott. Så här enkelt är det:
En stor mugg standardmjölk
Några rutor vit choklad (cirka 25 gram)
En stång kanel
1 tsk hemmagjord vaniljsocker (se nedan)
Riven mörk choklad
Värm mjölken och vaniljsockret. Smält ner den vita chokladen. Häll upp i en mugg med kanelstång och riv lite mörk choklad över.
Hemmagjord vaniljsocker
3 vaniljstänger
Skåra vaniljstängerna, skrapa ur fröna och dela skalet i bitar. Häll allt tillsammans med sockret i en knivmixer och kör tills det blandats och sockret blivit finkornigt. Sila bort skalresterna och häll i en burk med lock.
En god sak
Minimuffins
125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Valfri smaksättning (som till exempel blåbär, hallon, vaniljsocker eller kakao)
Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i små kakformar. Grädda runt 20 minuter i 175 grader.
Vaniljfrosting
50 g cream cheese
1 msk flytande smör
2 tsk vaniljsocker (1 tsk om det är fabrikstillverkat)
Florsocker tills konsistensen är fast
Ta av lite grann och färga med röd karamellfärg.
Sätt dit en hallon på toppen.
Kycklingfajitas med guacamole
En tuff macka med mycket smak som ger nyttiga proteiner och ork i backen.
4 portioner, 30 minuter
2 färska kycklingfiléer
olivolja
1 påse fajitakryddmix (finns i tacohyllan)
4 pitabröd eller mjuka tortillabröd
2 avokador
1 rödlök
1 lime
1 tomat
örtsalt
1 påse salladsmix eller babyspenat
4 msk chunky tacosås
eventuellt lite riven stark ost
Strimla och bryn kycklingfiléerna i lite olivolja.
Tillsätt kryddmixen och tillaga enligt anvisningen på påsen.
Värm bröden lätt i ugnen under tiden, de smakar godare då - även om de blir kalla efteråt.
Gröp ur avokadofrukterna.
Skala rödlökarna.
En halv lök finhackas och blandas med avokadoköttet som mosas tillsammans med en finhackad tomat (skålla och kärna ur först om du orkar).
Tvätta limen och riv ner skalet, pressa i saft och smaka av med örtsalt.
Hacka resten av löken.
Fyll bröden med sallad, kyckling, tacosås, resten av löken och avokadoröra.
Toppa eventuellt med lite riven ost.
Svep in dem noga i folie så att de inte läcker.
Po´boy-sandwich med stark korv
En favoritmacka från amerikanska Södern som passar lika bra till fjälls.
4 portioner, 20 minuter
4 starka korvar, typ andouille, kabanosser eller chorizo
olivolja
1 gul lök
1 baguette
1 kruka salladsblad
2 msk fransk senap
2 saltgurkor
Skär korvarna på längden och stek dem ganska hårt på båda sidorna i lite olja.
Skala och skiva löken i tjocka ringar.
Stek lökringarna tillsammans med korven.
Dela baguetten på mitten.
Skär bort de runda ändarna och gröp ur inkråmet på ovandelarna.
Bädda med salladsblad på brödets underdelar.
Lägg på korven, bre på senap och toppa med längdskivad saltgurka och stekt lök.
Lägg på ovandelen och tryck till.
Dela varje macka på hälften och packa in i smörgåspapper.
Grovkusar med renstek och senapskeso
Riktigt nyttiga utflyktsmackor som både mättar och ger energi.
4 portioner, 15 minuter
1/2 rödlök
3 cornichonger
1 liten ask minikeso, 250 g
1 msk fransk senap
1 msk kapris
4 grova bullar, typ rågkusar
1 påse rucola
8 skivor rökt renstek
1 röd paprika
färska groddar
Skala och finhacka rödlöken.
Tärna cornichongerna smått.
Blanda gurka och lök med minikeso, senap och kapris.
Täck brödens bottnar med rucola och två skivor renkött.
Lägg på en rejäl klick av kesoblandningen.
Toppa med en paprikaring och en liten näve groddar.
Lägg på överdelarna och tryck till.
Packa in i folie.
Att dricka till:
Varm Pucko eller Choklad.
Hallonscones med vit choklad
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl mjölk eller filmjölk
75 g smör
En handfull frysta hallon
50 g vit choklad i bitar
Blanda allt. Det är lättast att röra i hallon och choklad sist så att de inte blir mjuka av vätskan. Låt inte hallonen tina, då mosas de och degen blir alldeles rosa. Forma till sex små bröd och grädda på bakplåtspapper i 225 grader i mellan 15 och 20 minuter.
ELVISMACKAN
2 msk Jordnötssmör
Smör att steka i
4 Bananer
1 pakt Bacon
2 msk Honung
8 skivor bröd (två stycken per portion, det gör att du endast ska använda det ena i receptet nedan och använda den andra brödskivan som lock)
Tillredning:
Lägg bacon på hushållspapper på ett fat och ställ in i micron på 1 minut. Låt baconen laga sig själv, förläng med 1 minut i taget tills baconet är krispigt.
Stek brödet i rikliga mängder smör
Bred jordnötssmör på brödet och lägg en halv skivad banan per smörgås. Droppa honung över bananerna. Lägg 2-3 skivor bacon per macka. Lägg på en skiva bröd som lock.
Knappast bantarmat, kanske inte särskilt gott heller. Men kul! Elvis åt ungefär 10-14 stycken liknande mackor per gång.
Var dom inte som subbar som han åt..jag hörde attdet var 43 000 kalorier i en sån macka. Kan det vara sant? Dom var så pass stora o feta tydligen
..det är ett under att hans kropp pallade så länge som den gjorde
glo in bilden, men inte för länge
Tekakor med kornmjöl och kummin
De här trevliga tekakorna gjorde jag i helgen. De bakas på rejält kornmjöl och är väldigt lätta att lyckas med. Man kan ha i två matskedar sirap i degspadet också om man är på det humöret. För 25 små kornkakor behövs:
4 dl mjölk
50 g smör
25 g jäst
1/2 msk kummin
2 dl vetemjöl
6 dl kornmjöl
1 tsk salt
Värm mjölk och smör fingervarmt. Rör ut jästen och blanda ner kummin och salt. Rör i mjölet och arbeta ihop till en fast deg. Låt jäsa under duk i 30 min. Baka ut till 25 små bollar och platta ut till tekakor. Nagga med gaffel och låt jäsa ytterligare 20 minuter på plåt. Grädda i 200 grader i 10 minuter och låt svalna på handduk.
OZZYMACKA
Den är helt enkelt så jäkla go..den görs på en resturang och fölk kan åka
långväga för att få käka den...
1 grekiskt bröd..som delas i stora skivor eller på mitten o mitten igen
1 stekt fläslfile i strimmlor
2 pak steckt bacon i bitar
1 liten purjolökt ..stekt
2 st paprika i strimmlor..stekt..
Allt detta ska blandas med
1 stor burk creme fraiche
1 msk dijon senap
1 tsk fransk salladskrydda
salt+ peppar
Blandas ihop o sedan klickas ut på brödet
strö fullt med riven ost över
in i ugnen 200 g tills osten fått färg
ringla sedan sweet chili sås över
Och servera med en god sallad o någon kall dryck
Smaklig måltid..Och en trevlig Söndag
KLADDKAKEMUFFINS
Jag bakade fullt med muffins igår som jag ska ta med i em
dom är enkla o jättegoda och dom ska helst stå en dag innan
man äter dom..
2 st ägg
2,5 dl socker
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 gram smält smör
2 dl mjöl
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt sedan resten av ingredienserna och rör till en slät smet.
Fyll formarna till hälften och grädda i mitten av ugnen ca 10 min i 175-200 C.
Sen ta vit glasyr och strössel på..
Ha en mysig helg på er och tänd lite levande ljus..